Sałatka z mandarynkami

Składniki

  • 4-5 mandarynek
  • 2 główki sałaty
  • 3-4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól

Przygotowanie

Sałatę starannie wypłukać, osuszyć ( w specjalnej wirówce).

Mandarynki obrać, podzielić na cząstki (usunąć pestki).

Listki sałaty ułożyć na półmisku, ułożyć na nich cząstki mandarynek, polać sokiem z cytryny wymieszanym z odrobiną cukru pudru, jogurtem i szczyptą soli.

Posypać posiekanymi orzechami.

Podawać do pieczonych mięs, szynki lub drobiu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *