Sałatka z makrelą

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • pół opakowania makaronu
  • 30 dag pieczarek
  • 5 gotowanych jajek
  • 1 cebula
  • 5 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • czerwona lub żółta papryka
  • 5 łyżeczek musztardy
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Gotujemy makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, i hartujemy i odcedzamy.

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, dusimy, aż odparują. Studzimy.

Cebulę, jajka, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę, z makreli usuwamy ości. Wszystkie składniki sałatki delikatnie mieszamy.

Najlepiej użyć musztardy czosnkowej, a sałatkę zrobić dzień wcześniej.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *