Sałatka z fasolką i pomidorem

Składniki

  • 100 g fasolki szparagowej
  • sól
  • 1 pomidor
  • mała cebula
  • 2 łyżki bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • pieprz

Przygotowanie

Fasolkę umyć, przebrać i pokroić w nieduże kawałki. Zagotować dużą ilość osolonej wody i gotować fasolkę 8 minut, tak aby była krucha.

Pomidor umyć i pokroić w niewielkie kostki, usuwając przy tym nasadę łodyżki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W małej salaterce wymieszać fasolkę, kostki pomidora i cebulę.

Dokładnie wymieszać bulion warzywny z octem balsamicznym, oliwą i musztardą, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem sałatkę. Składniki wymieszać i pozostawić pod przykryciem na około 30 minut, by sałatka przeszła aromatem sosu.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *