Składniki
- 100 g fasolki szparagowej
- sól
- 1 pomidor
- mała cebula
- 2 łyżki bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- pieprz
Przygotowanie
Fasolkę umyć, przebrać i pokroić w nieduże kawałki. Zagotować dużą ilość osolonej wody i gotować fasolkę 8 minut, tak aby była krucha.
Pomidor umyć i pokroić w niewielkie kostki, usuwając przy tym nasadę łodyżki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W małej salaterce wymieszać fasolkę, kostki pomidora i cebulę.
Dokładnie wymieszać bulion warzywny z octem balsamicznym, oliwą i musztardą, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem sałatkę. Składniki wymieszać i pozostawić pod przykryciem na około 30 minut, by sałatka przeszła aromatem sosu.