Składniki
- 1 arbuz
- 1 ananas
- 4 kiwi
- 2-3 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie
Arbuza umyć.
Odkroić czubek owocu ( ok.1/3),za pomocą specjalnej stalowej łyżki wykroić kulki z miąższu w obu częściach.
Usunąć starannie pestki,kulki miąższu umieścić w dużej misce.
Sok wyplywający z arbuza podczas wykrawania kulek wymieszać dokładnie z miodem.
Ananasa pokroić ostrym nożem na ćwiartki,usunąć twardy środek.
Wykroić miąższ, pokroić go na małe kawałki.
Owoce kiwi cienko obrać ze skórki,pokroić w plasterki.
Kawałki ananasa i plasterki kiwi połączyć z kulkami arbuza,polać sosem miodowym.
Owoce umieścić w wydrążonej większej części arbuza.
Sałatkę włożyć do lodówki.
Podawać mocno oziębioną.