Składniki
- 24 małe pomidorki (pokrojone na połówki)
- 450 g mięsa kurczaka (pokrojonego w paski)
- 1/4 szklanki soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/2 szklanki oleju
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 170 g sera owczego (pokrojonego w kostkę)
- 1 pokrojona główka włoskiej sałaty
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- tymianek
- oregano
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
Przygotowanie
Przygotowanie sosu:
wymieszać sok z cytryny, pietruszkę, sól, tymianek, oregano, pieprz i olej.
Wlać oliwę do rondla z grubym dnem.
Dodać czosnek i podsmażyć przez 2 minuty.
Dodać mięso z kurczaka i przyrumienić.
Wlać sos i podgrzewać 1 minutę.
Dodać pomidory i ser.
Podgrzewać jeszcze 1 minutę.
Rozłożyć sałatę na talerzu.
Wyłożyć mięso z kurczaka, pomidory z serem i przyprawami.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Ciekawy przepis, mnie za bardzo nie smakował ale moje dzieci i mąż bardzo chętnie wszystko zjedli i chcą bym częściej robiła tę sałatkę.