Sałatka koperkowa z ziemniakami

Składniki

  •  pęczek koperku
  • 70 dag ziemniaków
  • 15 dag żółtego sera
  • 6 jajek
  • 2 zielone cebukle ze szczypiorkiem
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 30 dag ogórków kiszonych
  • 1 jogurt naturalny
  •  majonez
  •  sól
  • pieprz

Przygotowanie

Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić.

Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę.

Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.

Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez.

Przyprawić do smaku i wymieszać.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *