Składniki
- 1 puszka kukurydzy
- 8 marynowanych grzybków
- 2-3 korniszony
- 15 dag żółtego sera typu gouda
- 1 winne jabłko
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
Sos:
- 2-3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu
- 1 łyżka ostrej musztardy
- po szczypcie soli, cukru i pieprzu cayenne
Przygotowanie
Składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i schładzamy.
Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Korniszony, grzybki i ser kroimy w kostkę, kukurydzę osączamy. Polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
Przed podaniem sałatkę posypujemy koperkiem.
Bardzo smaczna sałatka, polecam ją wszystkim którzy uwielbiają grzyby:)
Ja wypróbowałam, następnym razem chyba trochę zmodyfikuję ten sos, ale ogólnie dobra.