Sałatka grzybowa

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy
  • 8 marynowanych grzybków
  • 2-3 korniszony
  • 15 dag żółtego sera typu gouda
  • 1 winne jabłko
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

Sos:

  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • po szczypcie soli, cukru i pieprzu cayenne

Przygotowanie

Składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i schładzamy.

Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Korniszony, grzybki i ser kroimy w kostkę, kukurydzę osączamy. Polewamy sosem i dokładnie mieszamy.

Przed podaniem sałatkę posypujemy koperkiem.

2 Comments

  1. Marek

    Bardzo smaczna sałatka, polecam ją wszystkim którzy uwielbiają grzyby:)

    Reply
  2. Karen

    Ja wypróbowałam, następnym razem chyba trochę zmodyfikuję ten sos, ale ogólnie dobra.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *