Marmolada wieloowocowa

Składniki

  • 50dag truskawek
  • 1kg rabarbaru
  • 50dag porzeczek
  • 1,5kg cukru

Przygotowanie

Truskawki włożyć do garnka i rozgnieść razem z cukrem.

Obrane  porzeczki wrzucić do truskawek.

Rabarbar umyć  i pokroić na 1cm kawałki.

Dodać do reszty owoców.

Odstawić do momentu, aż owoce zakryje kilkucentymetrowa warstwa soku.

Nastepnie mieszankę szybko doprowadzić do wrzenia i gotować 30 minut, często mieszając.

Odrobine marmolady przełożyć łyżeczką na zimny spodek.

Jeśli po wystygnięciu jest sztywna, to znaczy że marmolada jest gotowa.

Gorącą marmoladą napełnić słoiki i zakręcić.

Postawić nakrętkami do dołu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *