Grzyby w pomidorach

Składniki

  • 1,5 kg grzybów leśnych
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 8 średnich cebul
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta chili
  • sól

Przygotowanie

Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę wrzucić na wrząteki gotować około 20 minut.

Odsączyć na sitku.

Cebulę obrać pokroić w półkrążki i zeszklić na oleju.

Dodać grzyby i dusić jeszcze 10 minut.

Dodać pozostałe składniki.

Przyprawić do smaku.

Podawać na gorąco z pieczywem

Grzyby tak przyrządzone można pasteryzować na zimę.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *