Buraczki z papryką

Składniki

  • 3 kg buraczków
  • 8 papryk dużych
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 4 cebule

Zalewa:

  • 1 szklanka octu
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1-2 łyżeczek soli

Przygotowanie

Buraczki podgotować aby były miękkie, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce lub w malakserze.

Paprykę pokroić w kostkę.

Cebule pokroić drobno i zasolić.

Pozostawić do następnego dnia i póżniej wycisnąć.

Składniki na zalewę zagotować.

Wrzucić do zalewy paprykę i cebulę i gotować około 20 minut.

Następnie dodać pokrojone buraczki i wszytsko razem zagotować.

Gorące buraczki wkładać do słoiczków.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *