Pieczarki smażone z ziołami

Składniki

  • 25 dag pieczarek
  • łyżeczka ziół (estragon, majeranek)
  • pół łyżki musztardy
  • 2 łyżki masła
  • łyżka octu winnego lub soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

Przygotowanie

Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. W rondelku stopić masło, włożyć pieczarki i dusić kilka minut na wolnym ogniu. Posypać ziołami i posiekaną zieleniną. Dodać musztardę i dobrze wymieszać. Pod koniec duszenia wlać ocet winny lub sok z cytryny. Z miękkich grzybów odlać lub odparować nadmiar płynu.

1 Comment

  1. pati88

    Pyszne danie, bardzo lubię pieczarki i szukałam jakiegoś nowego przepisu. Pieczarki smażone z ziołami są bardzo smaczne. Polecam.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *