Parówki na złoto

Składniki

  • 4 parówki (mogą być sojowe), przekrojone wzdłuż na 4 części
  • 2 puszki konserwowej kukurydzy
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 1 cebula
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • curry
  • sól, pieprz
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, tymianek, szczypiorek)

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć parówki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem zeszklić na tłuszczu. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do cebuli, wymieszać na małym ogniu. Śmietanę wymieszać ze sporą porcją curry, solą i pieprzem, dodać do kukurydzy, włożyć parówki i podgrzewać przez chwilę, stale mieszając. Przed podaniem suto posypać posiekaną zieleniną.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *