Składniki
- 4 parówki (mogą być sojowe), przekrojone wzdłuż na 4 części
- 2 puszki konserwowej kukurydzy
- 3 łyżki masła lub margaryny
- 1 cebula
- 1 strąk czerwonej papryki
- curry
- sól, pieprz
- 1/2 szklanki śmietanki
- garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, tymianek, szczypiorek)
Przygotowanie
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć parówki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem zeszklić na tłuszczu. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do cebuli, wymieszać na małym ogniu. Śmietanę wymieszać ze sporą porcją curry, solą i pieprzem, dodać do kukurydzy, włożyć parówki i podgrzewać przez chwilę, stale mieszając. Przed podaniem suto posypać posiekaną zieleniną.