Naleśniki po meksykańsku

Składniki

  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 25 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 dag masła
  • szklanka bulionu
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 20 dkg cebuli
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sałata
  • sól
  • kwaśna śmietana
  • oregano
  • pieprz

Przygotowanie

Jajka, mleko, mąkę i proszek mieszamy, odstawiamy na pół godziny.

Mięso, pokrojone cebule i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy koncentrat pomidorowy, fasolę, bulion, przyprawy i dusimy.

Do ciasta dodajemy 1,5 szklanki wody, mieszamy i smażymy grube naleśniki. Na naleśnik układamy porcję farszu mięsnego i składamy na pół, obok układamy listek sałaty z kleksem śmietany.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *