Składniki
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 25 dag mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 dag masła
- szklanka bulionu
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 20 dkg cebuli
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
- 50 dag mielonego mięsa
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sałata
- sól
- kwaśna śmietana
- oregano
- pieprz
Przygotowanie
Jajka, mleko, mąkę i proszek mieszamy, odstawiamy na pół godziny.
Mięso, pokrojone cebule i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy koncentrat pomidorowy, fasolę, bulion, przyprawy i dusimy.
Do ciasta dodajemy 1,5 szklanki wody, mieszamy i smażymy grube naleśniki. Na naleśnik układamy porcję farszu mięsnego i składamy na pół, obok układamy listek sałaty z kleksem śmietany.