Kostki serowe na ostro

Składniki

  • 20 dag żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml oliwy
  • 50 ml octu winnego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kilka gałązek rozmarynu
  • szczypta chili
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ser kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w grube kawałki. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Ser i cebulę układamy warstwami w słoiku, przekładamy czosnkiem i gałązkami rozmarynu. Oliwę łączymy z octem winnym, doprawiamy pieprzem, chili, solą i zalewamy kostki serowe. Zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.

Podajemy w małych, szklanych salaterkach, wypełniamy zalewą i dekorujemy pokrojoną w kostką lub paseczki papryką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *