Kanapki z truskawkami

Składniki

  • duże truskawki
  • chleb żytnio-pszenny
  • masło
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić, obgotować we wrzątku.

Kawałki pieczywa posmarować masłem i obkładać pokrojonymi w grube plastry truskawkami. Posypać solą i pieprzem.

Możliwych jest wiele wariantów tej kanapki. Kucharze obdarzeni inwencją mogą wypróbować również inne owoce, a także eksperymentować z przepisem tu podanym.

Masło można np. zastąpić świeżą śmietaną, a zamiast pieprzu do posypania użyć świeżej kolendry, po czym skropić kanapkę sokiem z cytryny. Atrakcyjny jest też wariant ?na słodko”, czyli zastąpienie soli cukrem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *