Jajka z nadzieniem kawiorowym

Składniki

  • 10 jajek
  • 5 łyżek kawioru
  • 10 dag pasty kawiorowej
  • 15 dag wędzonego łososia – plastry
  • kilka oliwek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 łyżki majonezu
  • kilka gałązek natki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Plastry łososia kroimy na małe kawałki. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.

Żółtka rozkruszamy, łączymy z pastą kawiorową, mieszamy i masą wypełniamy połówki jajek. Każdą połówką dekorujemy plasterkiem łososia, kawałeczkiem oliwki i listkami natki. Groszek odsączamy z zalewy, łączymy z majonezem i wykładamy nim dno półmiska. Na groszku układamy rzędami połówki jajek. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

1 Comment

  1. patrycja

    Mniam, przepyszna przekąska:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *