Składniki
- 10 jajek
- 5 łyżek kawioru
- 10 dag pasty kawiorowej
- 15 dag wędzonego łososia – plastry
- kilka oliwek
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2 łyżki majonezu
- kilka gałązek natki
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Plastry łososia kroimy na małe kawałki. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka rozkruszamy, łączymy z pastą kawiorową, mieszamy i masą wypełniamy połówki jajek. Każdą połówką dekorujemy plasterkiem łososia, kawałeczkiem oliwki i listkami natki. Groszek odsączamy z zalewy, łączymy z majonezem i wykładamy nim dno półmiska. Na groszku układamy rzędami połówki jajek. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Mniam, przepyszna przekąska:)