Składniki
- 9 jajek
- 3 duże liście młodego chrzanu
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- masło
- tarta bułka
Przygotowanie
Od liści chrzanu oddzielić środkowy rdzeń i odrzucić. Liście rozdrobnić w blenderze (lub zmielić, albo drobniutko posiekać).
8 jajek ugotować na twardo. Przestudzone jajka podzielić na połówki tak, aby nie uszkodzić skorupek. Wyjąć jajka ze skorupek i rozdrobnić. Wymieszać jajka z liśćmi, wbić pozostałe surowe jajko, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Połówki skorupek wysmarować masłem i nałożyć farsz. Posypać tartą bułką.
Na patelni rozgrzać masło. Kłaść połówki jajek płaską stroną do dołu i smażyć na niewielkim ogniu, aż masło zbrązowieje.