Jajka faszerowane liśćmi chrzanu

Składniki

  • 9 jajek
  • 3 duże liście młodego chrzanu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • masło
  • tarta bułka

Przygotowanie

Od liści chrzanu oddzielić środkowy rdzeń i odrzucić. Liście rozdrobnić w blenderze (lub zmielić, albo drobniutko posiekać).

8 jajek ugotować na twardo. Przestudzone jajka podzielić na połówki tak, aby nie uszkodzić skorupek. Wyjąć jajka ze skorupek i rozdrobnić. Wymieszać jajka z liśćmi, wbić pozostałe surowe jajko, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Połówki skorupek wysmarować masłem i nałożyć farsz. Posypać tartą bułką.

Na patelni rozgrzać masło. Kłaść połówki jajek płaską stroną do dołu i smażyć na niewielkim ogniu, aż masło zbrązowieje.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *