Napój ogórkowo-mleczny

Składniki

(2 porcje)

  • 1/2 ogórka sałatkowego
  • 1/2 l mleka
  • 1 łyżka twarożku
  • 1 mała cebula
  • kilka orzechów włoskich
  • 1 pęczek koperku
  • 2  łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Umytego ogórka pokroić w duże kawałki i razem z twarożkiem włożyć do miksera.

Dodać koperek (przedtem odłożyć 2 ładne łodyżki), sok z cytryny, cukier, sól, pieprz i grubo posiekaną cebulę.

Wszystko miksować około 1 minuty przy zmiennych mocach miksera (powinno pozostać kilka małych kawałeczków ogórka i cebuli).

Napój mleczno-ogórkowy doprawić do smaku i przelać do szklanek.

Domieszać kilka posiekanych orzechów włoskich.

Podawać udekorowany gałązkami kopru.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *