Herbata mrożona

Składniki

  • 1 szklanka mocnej, aromatycznej herbaty
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka rumu
  • kilka paseczków skórki cytrynowej
  • listki melisy
  • kilka kostek lodu
  • kilka plasterków cytryny

Przygotowanie

Napar herbaciany ostudzić i schłodzić w lodówce.

Dodać rum, cukier i skórkę cytrynową.

Dużą szklankę koktajlową napełnić do 1/3 wysokości lodem i wlać zimną herbatę.

Napój udekorować plasterkami cytryny i listkami melisy.

Można też kostki lodu i plasterki pomarańczy zalać mocny, osłodzonym naparem herbacianym.

Dodać kilka kropli soku cytrynowego i udekorować skórką pomarańczową.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *