Trufle migdałowe

Składniki

  • 1/2 kostki masła
  • 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • 5 łyżek likieru migdałowego
  • zrumienione, pokrojone migdały
  • 25 dag półgorzkiej glazury czekoladowej (lub tabliczki czekolady)
  • Polewa:

  • glazura czekoladowa lub tabliczka mlecznej czekolady

Przygotowanie

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na krem.

Rozpuszczoną glazurę lub czekoladę rozetrzeć z masą maślaną i likierem migdałowym i natychmiast wyciskać (woreczkiem albo ze specjalnej szprycy).

Polewać rozpuszczoną czekoladą.

Na każdej trufli ułożyć kilka kawałków migdałów.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *