Serowe paluchy z ciasta francuskiego

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • odrobina startego żółtego sera
  • papryka słodka lub ostra
  • sól

Przygotowanie

Ciasto francuskie podzielić na dwie części.

Jedną część posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie posypać drobno startym serem, lekko posolić i posypać papryką. Docisnąć rękoma.

Następnie dołożyć drugą warstwę ciasta, a na nią jajko, starty ser i paprykę. Odrobinę posolić, dobrze docisnąć i kroić w paski o szerokości 1,5 cm. Następnie złapać za dwa końce i skręcić (w ten sposób powstają spirale). Ułożyć te spirale na blaszce do pieczenia i posmarować jajkiem. Piec w piekarniku 15 minut w 180?C.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *