Rogaliki z ciasta francuskiego z bananem i czekoladą

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 1 banan
  • 1 jajko

Przygotowanie

Ciasto francuskie pokroić na trójkąty (powinno wyjść około 16).  Banana pokroić na plasterki, zaś czekoladę podzielić na mniejsze kawałki.

Na każdy trójkącik nałożyć jeden plasterek banana, a na niego kawałek czekolady. Następnie starannie zwinąć zaczynając od najszerszego końca (tak, aby wyszedł rogalik).

Tak przygotowane rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdego rogalika na wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem.

Blachę wstawić do rozgrzanego do 200?C piekarnika i piec około 15-20 minut (od czasu do czasu zaglądać, czy za bardzo się nie zarumieniły).

Rogaliki z ciasta francuskiego z bananem i czekoladą

Rogaliki z ciasta francuskiego z bananem i czekoladą

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *