Składniki
- 1/2 kg rozdrobnionego mrożonego szpinaku
- pojedynczy filet z kurczaka
- łyżka oleju
- starty żółty ser (może również być parmezan)
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta, szczypta curry
- 4-5 ząbków czosnku
- 50 ml śmietany 18-proc. do zup i sosów
- 2 pomidory
- mąka, mleko, woda i jajko oraz szczypta soli na ciasto naleśnikowe
Przygotowanie
Robimy ciasto i smażymy zwykłe naleśniki.
Pokrojony w kostkę filet smażymy na oleju. Dodajemy rozmrożony szpinak, przyprawy i dusimy ok. 20 minut.
Do masy wciskamy czosnek. Wlewamy śmietanę, dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy i posypujemy żółtym serem. Dekorujemy pokrojonym pomidorem (pomidor bardzo pasuje do tego dania).