Naleśniki ze szpinakiem

Składniki

  • 1/2 kg rozdrobnionego mrożonego szpinaku
  • pojedynczy filet z kurczaka
  • łyżka oleju
  • starty żółty ser (może również być parmezan)
  • przyprawy: sól, pieprz, vegeta, szczypta curry
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 50 ml śmietany 18-proc. do zup i sosów
  • 2 pomidory
  • mąka, mleko, woda i jajko oraz szczypta soli na ciasto naleśnikowe

Przygotowanie

Robimy ciasto i smażymy zwykłe naleśniki.

Pokrojony w kostkę filet smażymy na oleju. Dodajemy rozmrożony szpinak, przyprawy i dusimy ok. 20 minut.

Do masy wciskamy czosnek. Wlewamy śmietanę, dokładnie mieszamy.

Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy i posypujemy żółtym serem. Dekorujemy pokrojonym pomidorem (pomidor bardzo pasuje do tego dania).

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *