Mus kawowo-czekoladowy

Składniki

  • 4 łyżki schłodzonej mocnej kawy espresso
  • 10 dag dobrej jakości gorzkiej czekolady
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 125 g serka marscapone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • starta czekolada do posypania

Przygotowanie

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

Lekko ostudzić.

Serek marscapone ubić z cukrem pudrem na gładka masę.

Wciąż ubijając dodać espresso oraz czekoladę.

W osobnej miseczce ubić śmietanę kremówkę na sztywną masę.

Połączyć z musem kawowo-czekoladowym.

Nałożyć mus do filiżanek.

Schłodzić w lodówce przez noc.

Przed podaniem udekorować mus tartą czekoladą i bitą śmietaną.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *