Lody kokosowe

Składniki

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 10 dag cukru
  • laska wanilii / cukier waniliowy
  • 500 ml kremówki 33%

Przygotowanie

Mleko podgrzać z cukrem i  wanilią.

Gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.

Wyjąć laskę waniliową.

Ubić śmietanę, wymieszać z masą kokosową.

Przełożyć na około godzinę do zamrażalnika.

Wyjąć z zamrażalnika i rozmieszać trzepaczką.

Ponownie przełożyć do zamrażalnika.

Czynność powtarzać aż masa całkowicie się zamrozi i będzie miała kremową konsystencję.

Przełożyć do pucharków.

1 Comment

  1. Greg

    Bardzo pyszne lody. Trochę za słodkie jak dla mnie, ale ja ogólnie nie przepadam za słodkim. Zrobiłem te lody dla moich dzieci, bardzo im smakowały.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *