Składniki
- 20 dag masła
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru pudru
- 5 dag orzechów laskowych
- 20 dag wiórek kokosowych
- 2 opakowania herbatników (2 x 85 g)
Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać cukier puder i jajka.
Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 5 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać.
Powstałą masę włożyć do lodówki na godzinę.
Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć orzech laskowy.
Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych).
Kuleczki schłodzić w lodówce.
Podane składniki wystarczą na około 50 kuleczek.