Kuleczki Rafaello

Składniki

  • 20 dag masła
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 dag orzechów laskowych
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 2 opakowania herbatników (2 x 85 g)

Przygotowanie

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać cukier puder i jajka.

Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 5 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać.

Powstałą masę włożyć do lodówki na godzinę.

Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać.

Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć orzech laskowy.

Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych).

Kuleczki schłodzić w lodówce.

Podane składniki wystarczą na około 50 kuleczek.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *