Krem rosyjski

Składniki

  • 3 łyżki araku lub rumu
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 winogrona
  • 1/4 l śmietany
  • 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie

Żółtka ucierać z cukrem tak długo, aż powstanie gęsty białawy krem, do kremu dodawać stopniowo arak lub rum.

Schłodzoną śmietanę ubić i odłożyć 4 łyżki do przybrania, pozostałą śmietanę połączyć delikatnie z masą z żółtek.

Cztery pucharki napełnić kremem.

Przy pomocy szprycy z nasadką wyciętą w gwiazdkę wycisnąć na krem rozetki z bitej śmietany.

Każdą porcję udekorować owocem obtoczonym w cukrze.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *