Krem cytrynowy

Składniki

  • pojemnik serka homogenizowanego
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 płaska łyżka masła
  • 1 kopiasta łyżeczka żelatyny
  • 1/2 łyżeczki esencji cytrynowej
  • 1/3 szklanki mleka
  • skórka otarta z cytryny
  • krążki cytryny i rurki waflowe do przybrania

Przygotowanie

Masło z cukrem utrzeć na puch, dodać żółtka, skórkę otartą z cytryny.

Gdy składniki dokładnie się po­łączą, dodać serek, rozpuszczoną w gorącym mleku żelatynę, całość wymieszać.

Krem nałożyć do puchar­ków i wstawić do lodówki.

Przed podaniem przybrać plasterkami cytryny, mocno zanurzonymi w miał­kim cukrze i rurkami waflowymi.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *