Galaretka ananasowa

Składniki

  • 1 puszka ananasa w kawałkach
  • 1/2 szklanki cukru
  • kilkanaście wiśni z konfitury
  • 2 szklanki wytrawnego białego wina
  • sok i otarta skórka z cytryny
  • 3- 4 łyżeczki Żelatyny winiary

Przygotowanie

Kawałki ananasa wyjąć z puszki i dokładnie osączyć.

Zagotować wino z cukrem, otartą skórką, sokiem z cytryny i sokiem ananasowym.

Teraz wlać rozpuszczoną żelatynę i bardzo dokładnie wymieszać.

Do przygotowanych małych salaterek nalać do 1/3 wysokości przestudzoną galaretę, a gdy zakrzepnie, ułożyć kawałki ananasa.

Udekorować wisienkami z konfitury.

Zalać przestudzoną galaretką.

Danie podawać schłodzone.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *