Domowe crunchy

Składniki

  • 2 jajka
  • ok. 6 łyżek płatków owsianych
  • 1 stołowa łyżka miodu
  • ewentualnie 1 łyżeczka ziaren sezamowych

Przygotowanie

Jajka utrzeć z miodem na jednolitą masę, dodawać płatki owsiane w takiej ilości, aby powstało coś w rodzaju ciasta.

Masę przełożyć na teflonową patelnię (można wcześniej rozpuścić na niej łyżeczkę oli­wy, ale nie jest to konieczne), rozgnieść drewnianą łyżką tak, aby powstał płaski placek i smażyć do chwili, gdy spód zro­bi się rumiany.

Następnie rozgnieść łyż­ką, aby powstały prawdziwe ?crunchy”.

Podawać jeszcze ciepłe z dodatkiem jo­gurtu lub mleka i owoców.

Można także wymieszać z rodzynkami i pokruszonymi orzechami.

 

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *