Deser jogurtowy z jagodami

Składniki

  • 50 dag jagód
  • 10 okrągłych biszkoptów
  • 5 dag migdałów
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 kubek jogurtu z brzoskwinią i marakują (25 dag) lub inny jogurt
  • 1 kubek jogurtu z kokosem (25 dag) lub inny jogurt
  • 20 dag śmietanki kremówki

Przygotowanie

Jagody umyć, osuszyć, przełożyć do szklanych miseczek. Biszkopty drobno pokruszyć. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w słupki. Wymieszać z okruchami ciastek i cukrem waniliowym, posypać jagody.

Jogurty dokładnie wymieszać, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Gotowy krem rozłożyć do miseczek.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *