Cynamonki

Składniki

  • 12 dag mąki
  • 1 dag margaryny
  • 1 jajko
  • 12 dag cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
  • 3 goździki
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Przygotowanie

Wszystkie składniki (dokładnie odmierzone) połączyć i wyrobić z nich ciasto.

Dokładnie wyrobione rozwałkować cienko na placki o grubości około 1/2 cm.

Za pomocą foremek do ciast wycinać dowolne kształty.

Tak przygotowane ciastka układać na posmarowanej tłuszczem blasze.

Najsmaczniejsze byłyby pieczone w piecu chlebowym.

Można jednak zastąpić go nagrzanym do 180°C piekarnikiem, w którym my blachę na około 20 minut.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *