Ciasteczka serowe z jabłkami

Składniki

  • 3-5 jabłek
  • 25 dag sera białego półtłustego
  • 25 dag mąki
  • 25 dag masła
  • cukier waniliowy
  • cukier puder

Przygotowanie

Masło ogrzać do temperatury pokojowej.

Ser rozetrzeć i połączyć z mąką i masłem.

Wyrobić ciasto.

Jabłka obrać i pokroić na cząstki.

Ciasto rozwałkować na grubość 5-7 mm i wyciąć krążki.

Każdą cząstkę jabłka obtoczyć w cukrze waniliowym i ułożyć pod skosem na cieście.

Skleić dwa przeciwległe kawałki ciasta nad jabłkiem, tak aby jabłko było widoczne.

Ciasteczka ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec w 180°C, aż będą złociste.

Posypać cukrem pudrem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *