Tort z kiwi

Składniki

  • 5 owoców kiwi
  • 1 upieczony w tortownicy biszkopt
  • 0,25 l śmietany kremówki 36%
  • 3 szklanki wody
  • 2 kisiele cytrynowe
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 biała czekolada

Przygotowanie

Kisiel ugotować w trzech szklankach wody, wsypać do kisielu galaretkę , dodać masło i wymieszać.

Biszkopt przekroić na pół , na pierwszy placek wyłożyć połowę masy , na to poukładać grube plastry obranego kiwi, wylać resztę masy , przykryć drugim plackiem.

Wystudzić i schłodzić, aż masa się zsiądzie.

Ubić śmietanę kremówkę z cukrem, ozdobić tort, posypać wiórkami startej białej czekolady.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *