Tarta jagodowa

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 kostki masła
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżka cukru pudru

Krem:

  • 0,5 kg jagód
  • 25 dag tłustego twarogu
  • 0,5 szklanki kwaśnej śmietany
  • otarta skórka z cytryny

Przygotowanie

Masło usiekać z mąką i cukrem, dodać wodę i zagnieść ciasto.

Rozwałkować na cienki , okrągły placek i wyłożyć  formę na tartę.

Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 12 minut.

Twaróg zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem, dodając skórkę z cytryny, wymieszać.

Krem wyłożyć na przestudzone ciasto, posypać jagodami.

Można posypać cukrem pudrem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *