Składniki
Ciasto:
- 60 dag mąki
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 20 dag margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- cukier waniliowy
Polewa orzechowa:
- 1/2 kostki margaryny
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki cukru
- 20 dag posiekanych orzechów włoskich
Krem 1:
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
Krem 2:
- 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
Przygotowanie
Zagnieść ciasto, podzielić na trzy części (wielkości 20 na 30 cm).
Składniki polewy przesmażyć na patelni.
Na jedną część wylać gorącą polewę orzechową i upiec z pozostałymi.
Ugotować budyń zużywając 2/3 ilości mleka podaną w przepisie.
Puszkę z mlekiem gotować 3 godziny i ostudzić.
Na jeden placek nałożyć budyń, przykryć drugim, posmarować ugotowanym mlekiem z puszki, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową.