Snikers

Składniki

Ciasto:

  • 60 dag mąki
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 20 dag margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • cukier waniliowy

Polewa orzechowa:

  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki cukru
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich

Krem 1:

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Krem 2:

  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego

Przygotowanie

Zagnieść ciasto, podzielić na trzy części (wielkości 20 na 30 cm).

Składniki polewy przesmażyć na patelni.

Na jedną część wylać gorącą polewę orzechową i upiec z pozostałymi.

Ugotować budyń zużywając 2/3 ilości mleka podaną w przepisie.

Puszkę z mlekiem gotować 3 godziny i ostudzić.

Na jeden placek nałożyć budyń, przykryć drugim, posmarować ugotowanym mlekiem z puszki, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *