Sernik na zimno

Składniki

  • 1/2 l schłodzonego mleka
  • 2 serki homogenizowane
  • podłużne biszkopty
  • galaretka
  • 1 opakowanie sernika na zimno w proszku
  • owoce: wiśnie, maliny lub truskawki

Przygotowanie

Tortownicę razem z brzegami wykładamy biszkoptami. Owoce myjemy i osuszamy. Wiśnie drylujemy, a jeśli używamy truskawek, usuwamy szypułki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy sernik w proszku. Miksujemy 3 minuty. Dodajemy serki i miksujemy jeszcze 2 minuty.

Masę serową przekładamy do tortownicy. Układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na godzinę, by galaretka zastygła.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *