Rolada z malinami

Składniki

  • 30 dag malin
  • 10 dag mąki
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 szklanki ubitej śmietanki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę i żółtka.

Rozsmarować ciasto na blaszce na grubość około 1 cm.

Piec 12 minut w 180°C.

Wyjąć i zwinąć na wilgotnej ściereczce.

Maliny, cukier wstawić na gaz w małym rondelku, zagotować i odparować.

Ostudzić, połączyć z ubitą śmietanką, rozsmarować na biszkopcie i zawinąć w roladę.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *