Raffaello

Składniki

  • 1 śmietana 30%
  • opakowanie biszkoptów
  • 2 czekolady białe
  • 1 czekolada ciemna
  • 2 paczki wiórków kokosowych
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku
  • migdały, brzoskwinie (według uznania)

Przygotowanie

Ubić śmietanę dodając 2 śmietany w proszku.

Wlać 2 roztopione i nieco przestudzone białe czekolady.

Wsypać wiórki kokosowe.

Do masy można dodać migdały w płatkach, na wierzch – całe migdały.

Pyszna jest także wersja z brzoskwiniami – mogą być świeże lub z puszki.

Biszkopty ułożyć w tortownicy i wlać masę.

Na wierzchu ozdobnie polać ciemną czekoladą.

Wstawić do lodówki na 20 – 30 minut.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *