Placek skubaniec

Składniki

  • 3,5 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • 1,5 łyżki kakao
  • 5 białek
  • 5 żółtek
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • owoce np. agrest

Przygotowanie

Mąkę, 1 szklankę cukru, margarynę, proszek i żółtka posiekać, szybko wyrobić.

Ciasto podzielić na trzy części.

Do jednej części dodać kakao.

Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę.

Na przygotowaną blachę pokruszyć najpierw białe ciasto, a później ciemne.

Następnie kłaść owoce i polać pianą z białek.

Na wierzch pokruszyć trzecią część ciasta.

Piec w 180?C przez około 45 minut.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *