Placek migdałowy

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • 0,5 kg cukru
  • 25 dag masła
  • 12 dag migdałów
  • 0,5 dag utartego cynamonu
  • 6 jajek
  • 1 paczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • skórka z cytryny

Przygotowanie

Masło, jajka i cukier utrzeć na pianę.

Dodać sól, mąkę z proszkiem do pieczenia i skórkę z cytryny.

Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 1-1,5 cm i ułożyć w natłuszczonej formie.

Obsypać przekrojonymi wzdłuż migdałami i cukrem z utłuczonym cynamonem.

Piec około 30 minut.

Upieczone ciasto krajać na gorąco.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *