Składniki
- 25 dag malin
- ananas (ok. 60 dag)
- 1 kostka masła
- 15 dag cukru
- 5 jajek
- 50 dag mąki
- 150 ml mleka
- torebka cukru waniliowego
- torebka proszku do pieczenia
- 2-3 łyżki dżemu ananasowego
- skórka starta z cytryny
Przygotowanie
Ananas pokroić w krążki, obrać i wykroić twardy środek.
Plastry pokroić na kawałki.
Maliny przebrać i opłukać.
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.
Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku, na koniec ucierania wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko.
Gotowe ciasto rozsmarować na blasze, obłożyć malinami i ananasami, piec 30 minut w temp. 175°C.
Ostudzić, posmarować dżemem.
Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem.