Murzynek z jabłkami

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki oleju
  • 5 jajek
  • 3 łyżki kakao
  • 1 kg jabłek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Przygotowanie

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.

Cały czas miksując dodać żółtka, cukier i potem resztę składników.

Na końcu wsypać jabłka i wymieszać je z ciastem ? łyżką bo będzie już gęste.

Można przed pieczeniem ciasto posypać wiórkami kokosowymi.

Piec 60 minut w temp. 170°C.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *