Mazurek kokosowy

Składniki

Ciasto:

  • 30 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • 15 dag margaryny
  • 1 jajko
  • 2 żółtka

Masa:

  • 20 dag kokosu
  • 2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 20 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 5 dag orzechów włoskich
  • skórka z pomarańczy

Przygotowanie

Składniki przeznaczone na ciasto połączyć i wyrobić.

Na wysmarowaną blachę wyłożyć ciasto.

Piec około 15 minut.

Ostudzić.

Śmietanę, cukier, czekoladę i masło ugotować.

Mieszając dodawać kokos, orzechy i skórkę pomarańczową.

Ostudzić i wylać masę na wcześniej upieczony spód.

Udekorować (1 białko ubić z 4 łyżkami cukru pudru), zrobić paseczki i położyć na nie płatki migdałów.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *