Składniki
Ciasto:
- 30 dag mąki
- 10 dag cukru
- 15 dag margaryny
- 1 jajko
- 2 żółtka
Masa:
- 20 dag kokosu
- 2 szklanki słodkiej śmietanki
- 20 dag cukru
- 5 dag masła
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 5 dag orzechów włoskich
- skórka z pomarańczy
Przygotowanie
Składniki przeznaczone na ciasto połączyć i wyrobić.
Na wysmarowaną blachę wyłożyć ciasto.
Piec około 15 minut.
Ostudzić.
Śmietanę, cukier, czekoladę i masło ugotować.
Mieszając dodawać kokos, orzechy i skórkę pomarańczową.
Ostudzić i wylać masę na wcześniej upieczony spód.
Udekorować (1 białko ubić z 4 łyżkami cukru pudru), zrobić paseczki i położyć na nie płatki migdałów.