Składniki
Ciasto:
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
- 2 budynie śmietankowe
- 3/4 l mleka
Karmel:
- 1 margaryna (250 g)
- 2-3 łyżki śmietanki do kawy w proszku
- 3/4 szklanki cukru
- 1 talerz posiekanych orzechów
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno i dodać cukier.
Cały czas ubijając dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i olej.
Piec około 30-45 minut.
Budynie ugotować w 3/4 l mleka.
Margarynę rozpuścić z cukrem, mieszając dodać śmietankę do kawy w proszku, następnie posiekane orzechy.
Mieszając całość lekko skarmelizować.
Na biszkopt wcześniej upieczony położyć gorący budyń i przykryć herbatnikami.
Na wierzch położyć gorący karmel z orzechami.