Składniki
- 2 opakowania krakersów
- 1 opakowanie Śnieżki
- 3 galaretki (np. 2 czerwone i 1 zielona)
Krem budyniowy:
- 2 szklanki mleka
- po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- kostka margaryny
Przygotowanie
Z mleka obu mąk i cukru gotujemy budyń. Ostudzony i ucieramy z margaryną.
Dno dużej prostokątnej blachy wykładamy krakersami, rozsmarowujemy krem i układamy warstwę krakersów.
Zieloną galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Śnieżkę przygotowaną według przepisu mieszamy z zimną galaretką i wylewamy na krakersy. Wstawiamy do lodówki.
Czerwone galaretki rozpuszczamy i ostudzone wylewamy na ciasto.