Ciasto z krakersami

Składniki

  • 2 opakowania krakersów
  • 1 opakowanie Śnieżki
  • 3 galaretki (np. 2 czerwone i 1 zielona)

Krem budyniowy:

  • 2 szklanki mleka
  • po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • kostka margaryny

Przygotowanie

Z mleka obu mąk i cukru gotujemy budyń. Ostudzony i ucieramy z margaryną.

Dno dużej prostokątnej blachy wykładamy krakersami, rozsmarowujemy krem i układamy warstwę krakersów.

Zieloną galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Śnieżkę przygotowaną według przepisu mieszamy z zimną galaretką i wylewamy na krakersy. Wstawiamy do lodówki.

Czerwone galaretki rozpuszczamy i ostudzone wylewamy na ciasto.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *