Ciasto waniliowe

Składniki

Ciasto kruche:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 150 g masła
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Masa budyniowa:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • 200 g masła
  • 2 szklanki mleka
  • ciasteczka (np. petitki)

Przygotowanie

Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto.

Ciasto wyłożyć do blaszki.

Piec około 30 minut w temp. 180°C.

Masa budyniowa: Ugotować budyń na mleku.

Ostudzony budyń utrzeć z masłem.

Ciasto waniliowe: Na cieście rozsmarować masę budyniową.

Przykryć ciastkami.

Dowolnie udekorować.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *