Ciasto owocowe z galaretką

Składniki

  • 1 gotowy upieczony biszkopt
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 2 brzoskwinie
  • 2 ciemne winogrona
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 2 serki waniliowe
  • żelatyna

Przygotowanie

W tortownicy ułożyć biszkopt.

Ubić na sztywno śmietanę i powoli dodawać po łyżce serki waniliowe.

Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki mleka.

Dodać do masy serkowej i wylać na biszkopt.

Biszkopt z masą włożyć do lodówki aby stężała.

Brzoskwinie pokroić w kosteczkę.

Winogrona pokroić na pół i wyciągnąć pestki.

Gdy biszkopt z masą stężeją, ułożyć na ciasto owoce i powoli zalać tężejącą galaretką.

Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *