Składniki
- 40 dag czekolady mlecznej
- 1 kg wiśni
- 25 dag płatków kukurydzianych
- 20 dag cukru
- 1 szklanka wody
- 15 dag pokrojonych migdałów
- 500 g śmietany
- 1 mały serek waniliowy
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
Płatki kukurydziane rozdrobnić w małe kawałeczki.
Następnie rozpuścić czekoladę.
Do rozpuszczonej czekolady dodać płatki i pokrojone migdały.
Wszystko razem wymieszać aż do uzyskania masy.
Otrzymaną masę wyłożyć na tortownicę, która uprzednio trzeba wyłożyć papierem do pieczenia.
Następnie odstawić masę do zastygnięcia.
Wiśnie z cukrem i szklanką wody gotować przez około 30 minut po czym wlać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody.
Następnie odstawić z gazu i wylać na płatkowe ciasto.
Całość odstawić do zastygnięcia.
Kremówkę ubić i dodać cukier, śmietanę i serek.
Ciasto odstawić do chłodnego miejsca (najlepiej do lodówki).