Ciasto czekoladowo-kawowe

Składniki

  • 30 dag gorzkiej czekolady
  • 100 ml  kawy (zaparzonej z kawy rozpuszczalnej)
  • 6 jajek
  • 50 dag mąki pszennej
  • 20 dag cukru
  • 15 dag masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

Czekoladę roztopić w rondlu.

Żółtka ubić z cukrem.

Dodać przestudzoną kawę i roztopione masło ? ubijając bez przerwy, dodać czekoladę, mąkę z proszkiem do pieczenia.

Białka ubić na sztywną pianę.

Delikatnie połączyć z masą.

Przełożyć do przygotowanej formy.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C na pół godziny.

Wierzch udekorować według uznania.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *